Hankkeet

Tältä sivulta löydät hankkeita, joissa Pieksämäen kaupunki on hallinnoijan, osatoteuttajan tai yhteistyökumppanin roolissa. Klikkaamalla hankkeen nimeä pääset lukemaan lisää ja tutustumaan hankkeen verkkosivuihin.

Liikkuvan elämäntavan tukeminen työikäisillä – hanke

Kesto: 1,5 vuotta
Hallinnoija: Pieksämäen kaupunki

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomi liikkeelle -ohjelman, rahoittama hanke. Hankkeen aikana luodaan ja testataan liikkuvan työnmallia työikäisillä. Kohderyhmänä ovat Pieksämäen kaupungin ja tukipalveluiden työntekijät.

Tavoitteena on Pieksämäen kaupungin ja tukipalveluiden työntekijöiden liikkumisen lisääminen työajalla sekä yleisen aktiivisuuden nostaminen TyöpaikkaPT -mallin avulla. Erilaisten sopivien liikuntamuotojen kehittäminen kohderyhmälähtöisesti huomioimalla erilaisia rajoitteita liikkumisessa. Sopivien mittausmuotojen kehittäminen toiminnan tuloksellisuuden seuraamiseen. Löytää toimivia ja pysyviä malleja ja tapoja aktivoida työaikaa liikkumisen avulla.

Erilaisia kokeiluita järjestetään kaupungin toimipisteissä syksyn 2024 ja kevään 2025 aikana. Hanke kestää 31.12.2025 saakka.


Kulttuurista hyvinvointia kaikille

Kesto: 2 vuotta
Hallinnoija: Pieksämäen kaupunki

Hankkeessa kehitetään paikallinen kulttuurihyvinvointimalli- ja strategia, vahvistetaan verkostotyötä kolmannen sektorin ja eri hallintokuntien kanssa ja luodaan kulttuurihyvinvoinnin monialainen koordinaatioryhmä. Kohderyhmänä ovat perheet, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä hoiva- ja hoitokotien asukkaat, joille pilotoidaan kulttuuripalveluja. Tuloksista raportoidaan laajassa hyvinvointikertomuksessa sekä väli- ja tilinpäätösten yhteydessä. Hankkeen aikana myös arvioidaan SROI-arviointimenetelmän sopivuutta kaupungin kulttuurihyvinvointityön käyttöön.


Nuoret Etelä-Savon Dynamoina

Kesto: 1.1.2022 – 31.8.2023
Hallinnoija: Suomen Nuorisoseurat ry

Keskeinen sisältö: Nuoret Etelä-Savon dynamoina, eli tuttavallisemmin Dynamo, on Suomen Nuorisoseurat ry:n hallinnoima ESR -rahoitteinen hanke, joka on käynnistynyt tammikuussa Pieksämäellä. Hankkeen päätavoitteena on tarjota 16-25-vuotiaille nuorille mahdollisuus toteuttaa tapahtumia Pieksämäelle ja Mikkeliin. Dynamo -ryhmissä syntyy uutta osaamista, ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä. Tavoitteena on, että oma kotikaupunki on entistäkin rakkaampi, kun olet itse osallisena sen tapahtumakentän rakentamisessa.


Koulutusportti

Kesto: 01.10.2020 – 31.12.2022
Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk)

Keskeinen sisältö: Koulutusportti-hankkeessa kehitetään Etelä-Savon koulutuksen vetovoimaisuutta palvelumuotoilua ja digitaalisuutta hyödyntäen. Kehittämistyötä tehdään yhteiskehittämisen menetelmin Etelä-Savon koulutustoimijoita osallistaen. Yhteisenä toimenpiteenä hankkeessa kehitetään Etelä-Savon oppilaitosten yhteistä viestintäalustaa Savostamoa. Savostamosta löydät myös Pieksämäen koulutustarjontaa ja -mahdollisuuksia.


Yrittäjyyden Kolmas Aalto

Kesto: 01.09.2020 – 31.12.2022
Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk)

Keskeinen sisältö: Hankkeessa tuotetaan asiakaslähtöisesti ja ketterästi koulutus- ja kehittämissisältöä aloittaville ja yrittäjyytensä alkumetreillä oleville. Hanke järjestää mm. tapahtumia ja tilaisuuksia sekä valmennuksia. Kohderyhmänä ovat erityisesti henkilöt, joille yrittäjyys, kevytyrittäjyys, laskutuspalveluiden kautta osa-aikaisesti työllistyminen tai muut yrittäjyyden muodot ovat mahdollisia työllistymisen keinoja. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat myös yrittäjyydestä kiinnostuneet oppilaitosten opiskelijat sekä kasvuun ja kansainvälisille markkinoille suuntaavat alkuvaiheen startupit.


LAPE-muutosohjelma

Kesto: 2020 – 2022
Hallinnoija: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Essote

Keskeinen sisältö: Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) toimeenpanoa jatketaan vuosina 2020−2022 Sanna Marinin hallitusohjelman mukaisesti. Etelä-Savon Lape -muutosohjelma tukee maakunnallisten lasten, nuorten ja perheiden palveluiden muotoutumista osana tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa.

Kehittämiskohteet:

  • Perhekeskukset ja lasten, nuorten ja perheiden varhainen tuki arjessa
  • Lasten ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelut
  • Lastensuojelun monialaisuus